Hogyan lehet megkülönböztetni a valódi bőrt a mesterséges?

A valódi bőr mesterséges megkülönböztetésének képessége nagyon hasznos lehet.

 A mesterséges bőr, mint ismeretes, gyengébb minőségű és tartós használatban van, de gyakran megpróbálják átadni, mint valódi. A valódi bőrtermékhez miniatűr állati bőr formájában megfelelő mintát kell csatolni. A termék címkéjén fel kell tüntetni a megfelelő szimbólumokat is. Az állati bőr képe azt jelenti, hogy a termék valódi bőrből készül, a rombusz szintetikus anyagot jelez, míg a szőnyeg képe textíliákat jelent. A címke hamisítása azonban nem nehéz. Elmondunk néhány tippet, amelyek segítenek megkülönböztetni a valódi bőrt a mesterséges bőrtől, függetlenül attól, hogy mi szerepel a címkén.

A valódi bőrnek sajátos szaga van. Nem kellemetlen, sem túl éles. Jelenleg azonban a gyártók egyre inkább a mesterséges bőrt fedik le egy speciális kompozícióval, amely utánozza a valódi bőr illatát. A valódi bőr felismerésének másik módja a termék feldolgozatlan vágásának gondos ellenőrzése. Ilyen vágás található a varrás helyén, a zsebeken, a cipzár közelében stb.Ha látható szálak vannak a vágásban, akkor a vágás nem textil vagy nem hámlik le, előtted valószínűleg természetes bőr. A bőr hitelességét tűz segítségével is ellenőrizni lehet. A természetes bőr nem sérül meg súlyosan, csak kissé parázslik. Ez a módszer azonban szintén nem túl hiteles, mivel megtanulták a műbőr feldolgozását úgy, hogy az is parázsoljon, de ne égjen. Egy másik módja az, hogy vizet permetezzen a bőrre, és várjon. A valódi bőr elnyeli a nedvességet és sötétedik, amíg a víz teljesen megszárad. Egy másik bevált módszer a hő segítségével történő ellenőrzés. Tegye a kezét a bőrtermékre. Ha rövid idő alatt úgy érzi, hogy a bőre visszatér a hőhöz, akkor valódi. A műbőr hideg marad, és amikor elveszi a kezét, izzadságnyomok maradnak rajta.

Ezután a rugalmassági teszt. Ha a terméket Valódi bőrből hajlítja, az ezt követően kialakult ráncok gyorsan eltűnnek. De ha a bőr nem valódi, akkor a hajlítás után maradt törések megmaradnak. A velúr hitelességének ellenőrzéséhez csúsztassa a kezét a hajtű mentén. A megfelelő termék haja kissé elmozdul és megváltoztatja a színét.

Most, felfegyverkezve ezzel a hasznos tudással, megvásárolhat egy "VALMIO"bőr táskát. Sikeres vásárlást kívánunk!