Visszaküldött termékek

Ha úgy dönt, hogy eláll a szerződéstől, csak lépjen kapcsolatba velünk az alábbi e-mail címen: Info@valmio.hu 

3 napon belül elküldünk Önnek egy elállási nyilatkozatot.

A Polgári Törvénykönyv (89/2012. sz. törvény) 1829. §-a értelmében Önnek joga van a megvásárolt árut indoklás nélkül visszaküldeni az áru átvételétől számított 14 naptári napon belül. Ön akkor is jogosult, ha személyesen veszi át megrendelését webáruházunkban.

A visszaküldés, az áruk cseréje vagy a panaszok nyomtatványa - letölthető itt

HOGYAN KÜLDHETEM VISSZA AZ ÁRUT?

Az árut személyesen az alábbi címre küldheti vissza.

Az áru visszaküldésére vonatkozó jogát írásban is gyakorolhatja, ha eláll a szerződéstől, és elküldi az árut a következő címre:

VALMIO s.r.o.

Stará Kysibelská 585/23

36001 Karlovy Vary, Cseh Köztársaság

A visszaküldött árukat a szállítás előtt jól be kell csomagolni a szállítás közbeni sérülések elkerülése érdekében. A legjobb, ha az árut ugyanabba a csomagolásba csomagolja, amelyben kiszállították Önnek, azaz buborékos borítékba vagy kartondobozba.

Az árukat nem használtan, eredeti állapotukban, az összes címkével és az eredeti csomagolással együtt, mindig a kitöltött űrlappal kell visszaküldeni (azt követően küldjük el Önnek, hogy megkaptuk Öntől az információt, hogy vissza kívánja küldeni a megvásárolt árut). Ez megakadályozza, hogy a visszatérítés összegét csökkentsék az áru eredeti állapotának helyreállításának költségeivel.

A visszaküldött áru ellenértékét a lehető leghamarabb, de legkésőbb a szerződéstől való elállást követő 14 munkanapon belül visszatérítjük Önnek, ugyanolyan módon, ahogyan azt Öntől megkaptuk. A pénzét azonban nem térítjük vissza, amíg a visszaküldött árut vissza nem szállítottuk telephelyünkre.

KIPRÓBÁLHATOD AZ ÁRUT, DE NEM SZABAD MEGRONGÁLNOD!

A Valmio.hu webáruházban értékesített választék esetében gondolni kell arra, hogy még ha 14 napon belül, indoklás nélkül van is joga az árut visszaküldeni, akkor sem lehet ezt a lehetőséget ingyenes áruhitelként értelmezni! Mint egy téglaüzletben, itt sem távolíthatja el az árukról a védőelemeket és a címkéket. Néhány napig nem fogja használni. Aztán visszaküldi a teljes visszatérítésért.

Ha az árut sérülten vagy címke és védőelemek nélkül küldik vissza, úgy kell kezelni, mintha használták volna! Ebben az esetben az eladó jogosult a visszatérítendő összegből a termék elhasználódásának vagy sérülésének megfelelő összeget levonni. A termékért a vevőnek visszatérítendő összeget minden egyes visszaküldött termék esetében egyedileg kell megállapítani.

Az áru csomagolás nélkül is visszaküldhető és használható, de számolnia kell azzal, hogy nem kap teljes visszatérítést!

MI A HELYZET A CSOMAGOLÁSSAL?

A védőcsomagolás, amelybe az árut csomagolták, nem része a megvásárolt terméknek. Ezért, ha Ön nem abban a csomagolásban küldi vissza az árut, amelyben azt átadták Önnek, a Valmioy.hu webáruház jogosult a csomagolás költségeinek megtérítésére. Ezek a költségek aztán felszámíthatók és levonhatók az Ön visszatérítéséből.

MIKOR ÉS HOGYAN ÁLLHATOK EL A SZERZŐDÉSTŐL?

A 14 napos visszaküldési határidő betartásához az Ön számára az a döntő, hogy mikor küldi el a szerződéstől való elállását. Ahhoz, hogy az elállási időszak megmaradjon, el kell küldenie az eladónak egy értesítést arról, hogy az elállási időszak alatt eláll a szerződéstől.

Az elállási időszak 14 naptári napig tart, és ebben az esetben nem munkanapokat, hanem naptári napokat jelent. Az elállási határidő az áru átvételét követő következő naptári napon kezdődik (pl. ha Ön hétfőn veszi át az árut, az elállási határidő kedden kezdődik).

Nincs tétel